Happy Boeddha beelden

Je kent ze vast wel, de Happy Boeddha. Het beeld van de Chinese happy boeddha is te herkennen aan zijn houding en lachende gezicht. Het symbool voor gezondheid, rijkdom, bescherming en geluk in het leven. Dit beeld staat mooi in zowel huis als tuin, met zijn dikke gezicht en buik brengt hij een ieder aan het lachen.

Betekenis wereld volksheld Happy Boeddha

De bijnaam van de Boeddha is ook wel Chinese Boeddha. Symbolisch met grote oorlellen en dikke buik ligt de oorsprong van dit beeld in China. Het Chinese happy boeddha beeld wordt vaak cadeau gedaan. Het leuke is namelijk, hij past goed bij elke ruimte. Rustig zittend met zijn hand op de knie lacht deze grote vriend iedereen tegemoet. Hij wordt verschillend genoemd, hij is namelijk ook bekend als dikbuik Boeddha, Chinese Boeddha en geluksboeddha. De grote kale wijsheer met lange oorlellen werd na zijn dood vereerd als volksheld en zijn bijnaam was Poe-Tai Ho-Shang. Hij zou voor zijn dood vaak omringd zijn door kinderen en werd geëerd om zijn enorme blijheid en gulheid. Hiervandaan komt dan ook zijn bijnaam.

Eenmaal overleden werd hij vereerd als een volksheld, vruchtbaarheidsgod en de brenger van het geluk. De beelden stammen nu nog steeds af van deze legende, waarbij de boeddha’s te herkennen zijn aan de dikke buik, kale kop, gulle lach en zijn lange oorlellen, waaraan je kunt zien dat hij van aristocratische afkomst is. Ook zijn vaak de ogen gesloten, wat een symbolische houding heeft van ingekeerdheid, ofwel een meditatiehouding.

Boeddhisme

De attributen welke deze legende vaak bij zich draagt hebben allen een eigen betekenis, hierbij een stukje informatie. Zo heeft hij een gebedssnoer in de vorm van een kralenketting met een heleboel kralen. Soms wordt het beeld gemaakt met goudklomp of gouden geluksmuntje met gat erin, dit staat voor financieel geluk. Een andere keer wordt deze Chinese wijsheer afgebeeld met een zak of rugzak, welke symbool staat voor reizen en zoeken. Maar eigenlijk altijd heeft deze lachende boeddha een mantel om in soms meerdere kleuren. De brenger van geluk heeft in de meeste gevallen een zittende houding, maar ook kom je deze boeddhabeelden staand tegen. Je kan de zenmeester kopen als cadeau voor voorspoed, de vrolijke vriend brengt een lach en je geeft een mooi symbool voor het leven.

Direct leverbaar
59,-
- 25%
Direct leverbaar
Oorspronkelijke prijs was: €19,97.Huidige prijs is: €14,97.
Direct leverbaar
109,-
Direct leverbaar
39,97
Direct leverbaar
69,-149,-
Direct leverbaar
123,-
- 60%
Direct leverbaar
Oorspronkelijke prijs was: €11,47.Huidige prijs is: €4,59.
Direct leverbaar
13,47

Lachende boeddha kopen

Hij wordt meestal cadeau gegeven aan goede vrienden, kennissen of familie. Zijn beeltenis staat dan ook altijd in een ruimte in huis met zijn gezicht naar de deur, zodat iedereen welke deze ruimte binnenkomt geluk en welkom wordt gewenst. Er wordt in het westen ook wel gezegd dat het ongeluk zou brengen als je deze Boeddha voor jezelf zou kopen, maar dit is een fabel die in het westen is verzonnen.

Beginnend bij een kleine variant van circa 10 centimeter tot onze zeer grote van maar liefst 60 centimeter groot met of zonder rugzak voor geluk en voorspoed. Heb jij hem al gezien in onze online winkel? Verkrijgbaar voor plaatsing in huis of buiten in verschillende maten voor een gunstige prijs. Op werkdagen voor 13:00u besteld is morgen al in huis, dus een levertijd van binnen 24 uur en ook op zaterdag geleverd. Na de online bestelling krijgt u direct een bevestiging per email, kijk bij geen ontvangst ook even in uw spam map. Betaling van de order gaat makkelijk via diverse betaaloplossingen, zo kan je betalen via het bekende iDEAL, Mistercash, Bancontact, Paypall of achteraf via Afterpay. Bekijk de lachende beelden hier

De beelden liever in het echt zien? Dat is mogelijk! Maak een afspraak in onze showroom te Nunspeet. (Tussen Zwolle en Harderwijk)

Happy boeddha