Materiaal uitleg

Kies het materiaal

Fiberclay

Sterk en duurzaam materiaal
Licht in gewicht
Vorstbestendig*
Milieuvriendelijk
Makkelijk in onderhoud

Fiberclay is een combinatie van glasvezel en klei. Hierdoor is het materiaal erg sterk en duurzaam.
Het heeft een uiterlijk vergelijkbaar met steen of beton, maar is een stuk lichter in gewicht.
Tevens is het een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal.
*Fiberclay is licht vorstbestendig, echter raden wij wel aan om in de vorstperioden de beelden binnen te halen. Met name strengere vorst in combinatie met vocht kan de beelden aantasten.
Door het binnen halen tijdens de winter periode blijft het beeld langer mooi en voorkomt het scheuren of afbladderen.
Fiberclay is een geverfd materiaal, hierdoor kan het wel gebeuren dat als u de beelden het hele jaar door buiten laat staan en geen onderhoud pleegt dat de toplaag minder mooi wordt. Denk hierbij aan vaalheid of vlekjes. Het beeld is extra te beschermen d.m.v. onze beschermspray.

Onderhoud aan Fiberclay beelden
Het onderhoud aan Fiberclay is erg gemakkelijk. U kunt ervoor kiezen om het beeld extra te beschermen door er een laag blanke lak overheen te sprayen. Wilt u dit niet dan kan het voorkomen dat iets algvorming op het beeld verschijnt, pak dan een zachte borstel en een zachte zeep (groene zeep) en borstel het beeld schoon. Het ziet er dan weer prachtig uit en uw beeld straalt weer als nieuw!

Voor optimale bescherming bieden wij beschermspray aan voor tuinbeelden

Bekijk hier alle fiberclay beelden

Polyresin/Polystone

Sterk materiaal
Makkelijk te onderhouden
Waterbestendig

Een groot deel van onze beelden zijn gemaakt van polyresin.

Maar wat is polyresin nu precies?
Polyresin bestaat uit gemalen steen ( graniet, marmer, soapstone).
Deze steen wordt vermengd met vloeibare kunsthars, hierdoor ontstaat er een gietbaar mengsel.
Dit mengsel wordt gegoten in een rubberen mal van een beeld.
Na de uitharding van het beeld wordt de mal verwijderd, het beeld wordt nu met de hand bijgewerkt en vervolgens gepolijst.
Polyresin heeft als voordeel dat het regen- en vochtbestendig is, er kan namelijk geen vocht in dringen en is zo erg geschikt voor buiten.
Wel is aan te raden om het beeld goed in te spuiten met blanke lak mocht het langdurig buiten staan. Dit zorgt ervoor dat de lak beschermd blijft.

Onderhoud van Polyresin beelden
Polyresin beelden die in huis staan, kun je het beste schoonmaken met een droge zachte doek.
Als je het met water schoon wil maken gebruik dan geen allesreiniger, het liefste alleen water of een natuurzeep als groene zeep. Dit omdat anders de kleurlaag aangetast wordt en het beeld zal gaan verkleuren of minder mooi zal gaan worden. Heeft u een Polyresin beeld in de tuin staan? Dan geldt hetzelfde als bij de Fiberclay beelden. Neem een zachte borstel en borstel met alleen water of met groene zeep het vuil van het beeld af en uw beeld zal weer een aantal maanden mee kunnen.
Voor optimale bescherming bieden wij beschermspray aan voor tuinbeelden

Bekijk hier alle polystone beelden

Bekijk hier alle polyresin beelden

Beton

Bekijk hier alle betonnen beelden 

boeddha geluk

Duurzaam
Sterk opgewassen tegen weersomstandigheden
Neutrale uitstraling

Dit prachtige beeld is gemaakt van Beton. Beton is een kunstmatig steenachtig materiaal welke is samengesteld uit cement en gemalen steen. Het voordeel van beton is dat het bestand is tegen verschillende weersomstandigheden, hierdoor kan het beeld het gehele jaar buiten staan.
Dit betekent dat ze niet snel sporen van slijtage zullen vertonen en ze bijgevolg hun authentieke uitstraling kunnen blijven behouden.

Onderhoud aan betonnen beelden
Het enige nadeel van beton is dat het groen kan worden door de alg.
De manier om dit schoon te maken is door het beton met een harde borstel met water en een zachte zeep als groene zeep schoon te borstelen.

Brons

Bekijk hier alle bronzen beelden

Sukhothai brons

Duurzaam
Sterk opgewassen tegen weersomstandigheden
Gaat lang mee

Brons is een legering van koper en tin, dit duurzame materiaal is van hoogwaardige kwaliteit.
Een beeld van brons gaat dan ook lang mee. Het is een taai en corrosiebestendig materiaal, dat zich goed leent voor bewerking.
Wanneer bronzen beelden langere tijd buiten staan, kan het zijn dat het beeld langzaam een groenige kleur aanneemt.

Onderhoud aan bronzen beelden
Regelmatig het beeld poetsen met een laagje bijenwas of de zwarte was. Bellinzoni is o.a. te koop bij een steenhouwer. De was dun aanbrengen en uitwrijven. De frequentie hangt af van de weersomstandigheden.

Suar Hout

Bekijk hier alle houten beelden

 

Onderhoudsvrij
Milieuvriendelijk
Duurzaam
Sterk

De houtsoort Suar is een tropisch hardhout met een rechte draad. Hierdoor is het gemakkelijk te bewerken.
Oorspronkelijk komt deze houtsoort uit Zuid-Amerika , maar is de laatste 100 jaar verspreid over de gehele tropen. Suar is een snel groeiende en makkelijk vervangbare houtsoort en is erg populair buiten de tropen omdat het minder snel scheurt, door het doorkruisend en in elkaar grijpend patroon, wanneer het in drogere klimaten terecht komt. De kleur van het hout varieert sterk tussen het centrum en de buitenranden van de boom. Dit zorgt voor prachtige kleurschakeringen

Onderhoud aan houten beelden
Hout is niet aan onderhout onderhevig, wel kun je ervoor kiezen om een houten beeld al en toe iets te oliën. Hierdoor wordt het hout wel donkerder van kleur en kan het hout gaan glimmen.

Lavasteen

Sterk en duurzaam materiaal
Vorstbestendig
Milieuvriendelijk
Makkelijk in onderhoud

Lavasteen is een natuurlijk gesteente dat ontstaat wanneer lava stolt na een vulkaanuitbarsting. Het gesteente heeft unieke eigenschappen en wordt vaak gebruikt voor decoratieve en bouwtoepassingen, waaronder beelden, pagodes, vloeren, wandbekleding en meer. Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van lavasteen:

  • Duurzaamheid: Lavasteen is zeer duurzaam en bestand tegen slijtage en scheuren. Het gesteente is ook bestand tegen vorst, wat het ideaal maakt voor buitentoepassingen.

  • Textuur: Lavasteen heeft een poreuze textuur, waardoor het een uniek uiterlijk heeft dat kan variëren van glad tot ruw. Dit maakt het ideaal voor decoratieve toepassingen en kan bijdragen aan een natuurlijke uitstraling.

  • Warmtebestendigheid: Lavasteen is bestand tegen hoge temperaturen en kan hitte opnemen zonder te barsten of te smelten. Dit maakt het ideaal voor kooktoepassingen, zoals barbecues, of als een materiaal voor kachels of open haarden.

  • Onderhoud: Lavasteen vereist weinig onderhoud en is gemakkelijk schoon te maken. Het kan worden gereinigd met een zachte borstel en een mild reinigingsmiddel en moet periodiek worden afgespoeld met water.

Het gebruik van lavasteen in bouw- en decoratietoepassingen is de laatste jaren steeds populairder geworden vanwege de duurzaamheid en het unieke uiterlijk van het gesteente. Met de juiste zorg kan lavasteen een leven lang meegaan en een prachtige aanvulling zijn op elke ruimte.

Bekijk hier al onze lavasteen beelden en decoraties

Cast stone

Sterk en duurzaam materiaal
Vorstbestendig
Milieuvriendelijk
Makkelijk in onderhoud

Caststone is een bouwmateriaal dat wordt gebruikt voor de vervaardiging van architectonische elementen zoals gevelbekleding, kolommen, balustrades en ornamenten. Het wordt ook wel bekend als kunststeen, architectonisch beton of betonsteen. Caststone wordt geproduceerd door een mengsel van fijnkorrelig lavacement, zand, aggregaten en water te gieten in mallen van verschillende vormen en maten.

Het mengsel van caststone is vergelijkbaar met dat van gewoon beton, maar het wordt zorgvuldig samengesteld om een glad en esthetisch aantrekkelijk oppervlak te creëren. In sommige gevallen worden kleurstoffen toegevoegd om de gewenste kleur te verkrijgen. Na het gieten wordt het materiaal versterkt met wapening om de sterkte en duurzaamheid te verbeteren.

Eenmaal uitgehard, heeft caststone een solide en stevige structuur die lijkt op natuursteen. Het kan worden bewerkt en afgewerkt op dezelfde manier als natuursteen, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan architectonische toepassingen. Caststone biedt ontwerpvrijheid, omdat het in verschillende vormen en maten kan worden gegoten, waardoor complexe ontwerpen en gedetailleerde ornamenten mogelijk zijn.

Een van de voordelen van caststone is dat het duurzaam en weerbestendig is. Het kan goed bestand zijn tegen de elementen, waardoor het geschikt is voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Bovendien is caststone relatief licht van gewicht in vergelijking met massief natuursteen, wat het hanteren en installeren vergemakkelijkt.

Over het algemeen biedt caststone een kosteneffectief alternatief voor natuursteen. Het kan de esthetiek en uitstraling van natuursteen nabootsen, terwijl het tegelijkertijd betaalbaarder is en gemakkelijker verkrijgbaar.

Voor optimale bescherming bieden wij beschermspray aan voor tuinbeelden

 

Lees hier meer over het onderhoud van tuinbeelden