Toont alle 14 resultaten

Indische Boeddha

Misschien ongemerkt wel een van de meest bekende boeddhabeelden is de Indische Boeddha. Het beeldje van de Indische boeddha staat bekend om zijn houding en is te vinden bij veel mensen in huis en tuin. Naast de bekende Thaise Boeddha staan deze boeddha beelden ook bekend om met name de karakteristieke vormgeving van het hoofd.

 


Vormgeving Indische Boeddha

Zoals de naam het al verraad vinden deze beelden de oorsprong in India. Veelal zittend met de handen in een bepaalde mudra houding. Dit zijn beeldjes, van klein tot zeer groot, waarbij de kruin van de boeddha altijd rond is afgewerkt, in tegenstelling tot de Thaise boeddha die een punt op hun hoofd hebben. De Indische boeddha is gemaakt van veel verschillende materialen. Het merendeel van de Boeddha's in deze categorie zijn gemaakt van fiberclay of polystone. Wil je weten wat deze materialen doen? Lees er meer over op onze materiaal uitleg.

De meditatiehouding van de Indische Boeddha

Vanuit het boeddhisme kennen wij veel gebaren, meestal uitgedrukt met de handen, deze worden mudras genoemd. Ze staan symbool voor onder andere verlichting van het leven, geluk, voorspoed en welvaart. Zo hebben wij bijvoorbeeld een prachtig tuinbeeld voor jou beschikbaar met de rechterhand voor de borst geheven en de handpalm naar voren. Dit zittende tuinbeeld is één van de meest populaire beelden en geschikt voor buitenplaatsing.

Online kopen in onze winkel

Wij hebben voor jou een selectie gemaakt uit de meest mooie Indische Boeddha's en ze geplaatst in deze categorie. Zo koop je het beeld wat bij jou past en wij zorgen dat deze snel en veilig thuis wordt geleverd. Wil je zelf een gewenste afleverdag kiezen? Dat is mogelijk ten tijde van het afrekenen. Boven de €25,- zenden wij zelfs gratis het beeld naar de door jou gekozen locatie.

Vragen over de beelden?

Wij zijn per email of telefonisch bereikbaar voor alle vragen met betrekking tot onderstaande beelden, de verzending en overige. We staan je graag te woord en helpen je bij het kopen van het cadeau voor jezelf of een ander. Dit doen wij al vele jaren met plezier! Bezoeken is ook mogelijk. Maak alvorens je komt even een afspraak, dan hebben wij alle tijd.