Toont alle 2 resultaten

Mala Ketting

De mala ketting wordt vooral gebruikt in het Hindoeïsme en Boeddhisme, en is een middel dat gebruikt wordt bij opzeggen of mentaal herhalen van een mantra. De mala ketting wordt meestal gemaakt met 108 kralen, dit is het ideale getal voor alle doeleinden. Het kan ook een ander aantal zijn, wel is het altijd deelbaar door 9.

Met de mala tel je de mantra’s die zijn opgezegd of mentaal zijn herhaalt, dit werkt hetzelfde als met een rozenkrans, per kraal. Om ervoor te zorgen dat de tel niet wordt kwijt geraakt zit er om de zoveel kralen een teller in de vorm van een kraal of kwastje. Belangrijk is dat tijdens het zingen of reciteren van mantra’s onze gedachten zuiver zijn.

Natuurlijk is de mala ketting ook een prachtig sieraad om te dragen. Wij hebben voor u verschillende mala’s, mala’s van hout, van edelsteen, van schelp en nog heel veel meer, neem gerust een kijkje in ons assortiment. Houdt er wel rekening mee dat de mala’s met de hand gemaakt worden uit natuurproducten, waardoor de kleuren en vormen soms iets af kunnen wijken.
Ons overgrote deel Mala Kettingen is afkomstig uit India.