Uitleg Boeddhabeelden

Een Boeddhabeeld hoort thuis bij de boeddhistische levensovertuiging, hier zien we de eerste boeddhabeelden terug. Vooral in tempels, waar boeddhisten de Boeddhabeelden eren en offers brengen. Tegenwoordig zien we steeds vaker de boeddhabeelden in huizen en tuinen staan.  Vaak worden deze gezien als interieur verfraaiing, hoewel mensen toch in hun achterhoofd hebben, dat een geluks boeddha wel met respect moet worden behandeld. Een Boeddha kado geven is ook enorm populair en valt meestal in goede aarde bij de gelukkige.

Uitverkocht
Tijdelijk niet leverbaar
229,-
- 13%
Direct leverbaar
199,23
TIP!

En dat is het enige juiste om te doen, welk boeddhabeeld of waar je dit beeld hebt staan, het is belangrijk om het beeld te respecteren en te eren. Eer kan je vrij eenvoudig geven door een buiging voor hem te maken. Door de handpalmen tegen elkaar, met de vingers naar boven en de duimen naar binnen gekeerd voor de borst te houden en dan een buiging te maken betuig je eer tegenover de boeddha en tot de boeddha in jezelf.

Respect toon je door het boeddhabeeld nooit op de grond te zetten, maar altijd ergens bovenop, op een sokkel bijvoorbeeld. Met zijn gezicht het liefste naar de deur gericht. Hierbij kun je er ook voor kiezen om een wierookstokje of een kaarsje te branden bij het boeddhabeeld. Je kunt ook af en toe een verse bloem schenken en deze zo nu en dan water geven. Van bloemen en rijst als kado geven, maak je van elk beeld een geluks Boeddha!

De jaardag van Boeddha is 8 mei en de traditie is om op deze dag een kaarsje of wierook voor hem te branden en een speciale wens te doen.

Ze zeggen dat alleen gekregen boeddhabeelden geluk brengen, omdat het gebaar van krijgen extra waarde met zich mee brengt, maar dit is echter een fabel. Een geluks boeddha koop je puur op je gevoel. Met het liefdevolle en geluksgevoel, wat een hele zuivere en fijne intentie is, koop je een boedha die je voor jezelf kunt houden of als kado door kunt geven aan iemand die je lief hebt en geluk en voorspoed wenst.

Een buddha staat ten alle tijden voor geluk, voor symbolische genezing, voor liefde voor die ander, maar ook voor jouw eigenwaarde en eigenliefde. Ook staat de boeddha symbool voor eeuwige vriendschap.

Zo kun je dus bedenken dat het kopen van een boeddha nooit ongeluk kan betekenen, zeker niet als jij de boeddha met de juiste intentie koopt of natuurlijk weggeeft, want een boeddhabeeld cadeau doen blijft een heel mooi kado.