Uitleg Boeddhabeelden

Een Boeddhabeeld horen thuis bij de boeddhistische levensovertuiging, hier zien we de eerste boeddhabeelden terug. Vooral in tempels, waar boeddhisten de Boeddhabeelden eren en offers brengen. Tegenwoordig zien we steeds vaker de boeddhabeelden in huizen en tuinen staan, vaak worden deze gezien als interieur verfraaiing, hoewel mensen toch in hun achterhoofd hebben dat een boeddha wel met respect moet worden behandeld.

–> Bekijk ons complete assortiment boeddha beelden hier <–


En dat is het enige juiste om te doen, welk boeddhabeeld of waar je dit beeld hebt staan, het is belangrijk om het beeld te respecteren en te eren. Eer kan je vrij eenvoudig geven door een buiging voor hem te maken. Door de handpalmen tegen elkaar, met de vingers naar boven en de duimen naar binnen gekeerd voor de borst te houden en dan een buiging te maken betuig je eer tegenover de boeddha en tot de boeddha in jezelf.
Respect toon je door het boeddhabeeld nooit op de grond te zetten, maar altijd ergens bovenop, met zijn gezicht het liefste naar de deur gericht. Hierbij kun je er ook voor kiezen om een kaarsje te branden bij het boeddhabeeld, af en toe een verse bloem te schenken, of af en toe water, bloemen en rijst te schenken.

 

De jaardag van Boeddha is 8 mei en de traditie is om op deze dag een kaarsje voor hem te branden en een speciale wens te doen.

Ze zeggen dat alleen gekregen boeddhabeelden geluk brengen, omdat het gebaar van krijgen extra waarde met zich mee brengt. Dit is echter een fabel. Een boeddha koop je puur op je gevoel, met het liefdevolle of geluksgevoel, wat een hele zuivere en fijne intentie is, koop je een boedha die je voor jezelf kunt houden of door kunt geven aan iemand die je lief hebt en geluk en voorspoed wenst.

 

Een boeddha staat ten alle tijden voor geluk, voor symbolische genezing, voor liefde voor die ander, maar ook voor jouw eigenwaarde en eigenliefde, ook staat de boeddha symbool voor eeuwige vriendschap.

 

Zo kun je dus bedenken dat het kopen van een boeddha nooit ongeluk kan betekenen, zeker niet als jij de boeddha met de juiste intentie koopt of natuurlijk weggeeft, want een boeddhabeeld cadeau doen blijft een heel mooi cadeau.

ONDERSTAANDE ARTIKELEN ZIJN HET POPULAIRST ALS  CADEAU